10 Tips voor een gezond leven

Iets leuks doen
Iets leuks doen kan het leven veranderen
 1. Zorg dat je weet dat jij belangrijk vind: Als je dat weet, maak je makkelijker keuzes. En zeg je sneller nee, tegen dingen die niet bij je passen. Dat is pas gezond!
 2. Ga om met mensen waar je blij van wordt. Familie kun je niet kiezen. Maar vrienden wel. En je kunt ook kiezen hoeveel tijd je aan iedereen geeft.
 3. Eet gezond en lekker. En vooral dat laatste. Gezond eten houd je niet vol als je geen lekkere dingen eet. En het kan echt samen, gezond en lekker.
 4. Beweeg op een manier die bij je past. Ga niet zwemmen als je een hekel aan water hebt. Kies geen teamsport als je liever alleen beweegt. Gun jezelf proeflessen en net zolang te zoeken tot je iets hebt wat bij je past. En ja, dat verandert. Je mag gewoon elke paar maanden/jaar opnieuw kiezen.

  En ik heb iets leuks voor je. Volg je eerste proefles gratis bij Welldance. Bij deze dance power ligt de focus op je fijn voelen, plezier en bewegen. Klik hier om je meteen in te schrijven.

 5. Zorg niet alleen voor je lijf, ook voor je mind. Kies een manier die daar bij past. Een gesprek. Een meditatie. Een dagboek. Alles is goed. Wil je het met begeleiding voor jezelf zorgen: het abonnement past perfect hierbij.
 6. Doe dingen waar je blij van wordt. Een leuke hobby. Lekker uit. Tijd met vrienden. Lekker bewegen. Wat er ook maar bij jou past.
 7. Kleur ook buiten de lijntjes. Je mag best afwijken van alle goede bedoelingen. En gewoon een keer een zak chips leegeten. Het sporten negeren. En gewoon effe doen waar je zin in hebt. Er is onderzoek naar gedaan, hier wordt je echt gelukkig van (als je dat af en toe doet).
 8. Jij mag elke keer kiezen. Hoofdonderwerp van de coachgesprekken die ik doe. Jij bent volwassenen en jij mag kiezen wat je doet. Dat geeft ruimte, dat geeft mogelijkheden, dat geeft actie. En dat voelt veel beter, dan het gevoel, dat wat er gebeurt je overkomt.
 9. Vraag hulp als het niet lukt. Yep, hier ben ik zelf ook niet goed in. Maar het werkt echt. Je kunt door andere echt groeien. Kijk eens naar de mensen om je heen. Ze hebben echt andere talenten dan jij, en je kunt elkaar zo mooi aanvullen. En ja, je kunt ook gewoon professionele hulp inroepen. Je bereikt je doel vaak sneller en beter. Het hoeft niet alleen.
 10. Gezond leven = gezonde omgeving. Niet iedereen heeft de kans om midden in de natuur te wonen. Toch kan iedereen dat wel opzoeken. En een gezonde omgeving, is ook een schoon huis. Dus af en toe de boel eens opruimen. En ja, ook poetsen. Je voelt je echt beter in een schone omgeving.