Familie-SCRUM: dé planningstool voor thuis

Wil jij het ook graag goed doen? Een goede moeder zijn voor je kinderen en op je werk je vol geven. En dan ook nog denken aan je vrienden en familie.
Ben je ook perfectionistisch en doe jij het liefste alles zelf? Maar kom je gewoon tijd te kort in de week.
Vind jij alles leuk en wil je vooral geen nee-zeggen. En doe je dan onbewust ook wel eens dingen voor anderen terwijl ze dat goed zelf kunnen.
Vind je het lastig om focus te houden. Dwaal jij door je dag en week heen? Laat je je een leven leiden door de waan van de dag en bereik je daardoor niets.

Patricia is er klaar voor!

Dan lees je het goede bericht! Want dan gaat familie-SCRUM je echt helpen.

Hoe zou het voor je zijn als je wel focus voelt? Dat je dingen doet waar je blij van wordt en zelf voor gekozen hebt. Dat je stapje voor stapje je doel bereikt. Dat je dingen nu echt voor elkaar krijgt. Dat je een goede verbinding voelt met je gezin. Dat je tijd hebt voor je werk. Maar vooral dat je toekomt aan jezelf. Dat je innerlijke rust ervaart. En niet meer het gevoel dat je iets of iemand te kort doet.

Familie-SCRUM is een eenvoudige en flexibele planningstool die je met je hele gezin gaat gebruiken. Dit zorgt voor focus en dat je echt de dingen gaat doen die jij belangrijk vindt. En dat geeft een lekker gevoel. Het is gebaseerd op de SCRUM planningstool die al jaren succesvol wordt ingezet in het bedrijfsleven. En nu dus ook bij jou thuis.

De basis van het succes ligt in een aantal principes.

  • Uit je hoofd op papier
  • Belangrijke dingen eerst
  • Moet het nu en wie kan het oppakken?
  • Plannen geeft duidelijkheid
  • Grote projecten verdelen in kleine stapjes
  • Een betere communicatie is een betere relatie
  • Successen vieren geeft energie

Familie-SCRUM kun je op verschillende manieren inzetten

Online familie-SCRUM

Tijdens deze online training krijg je alle informatie om zelfstandig aan de slag te gaan met familie-SCRUM. Je krijgt de informatie compact en behapbaar naar je toegestuurd. Je kunt het later op je gemak terugkijken en je kunt op elk gewenst tijdstip starten.

Workshop familie-SCRUM

Tijdens de live workshop neem ik je live gedurende 5 sessies mee in alle principes van familie-SCRUM. Gewoon bij jouw thuis, samen met je gezin. Ik begeleid je met alle stappen zodat jij na een aantal weken al zelfstandig aan de slag kan met familie-SCRUM.

Workshop familie-SCRUM + coaching

Tijdens deze coachsessies leer ik jou en je gezin hoe familie-SCRUM werkt en zorgen we er samen voor dat dit binnen jullie gezin loopt als een zonnetje. Daarnaast coach ik jou of je gezinsleden op het thema wat voor jullie nodig is. 5 persoonlijke coachsessies zijn inbegrepen


Wat gaan we doen?

-Je gaat een back-log (lijst) maken met allen dingen die je in je hoofd hebt, wat je moet en wil doen. Dit geldt zowel voor jou, als je partner, als je oudere kinderen.
-Je gaat een bucket-list opstellen, zodat jullie successen kunnen vieren. Iedereen in huis doet natuurlijk mee.
-Je gaat een plek inrichten voor jullie eigen SCRUM-bord. Dit kan op digitaal of fysiek.
-Je gaat oefenen met het maken van een goede (sprint)planning en weekvergadering.

Alles stapje voor stapje, met goede begeleiding. Maar aangezien het concept heel duidelijk en simpel is kun je er meteen al mee aan de slag.

post it's
kleine acties, voor groot resultaat

Aan het einde van het online traject of de workshop heb jij:
-een goed lopende planningstool waar al je gezinsleden profijt van hebben
-kennis en inzicht in je eigen kwaliteiten en die van je gezinsleden
-een betere communicatie en verbinding met je gezinsleden
-een gevoel van rust omdat je toekomt aan de dingen die jij/jullie belangrijk vinden
-energie omdat je eindelijk de dingen klaar krijgt die je tot nu toe in je hoofd had

Dit wil ik ook! Ik wil eindelijk rust gaan voelen in mijn hoofd en energie om in actie te komen. Ik schrijf me meteen in.

Jouw investering:

Online begeleiding:

-1O minuten per week en eenmaal per 5 weken, 30 minuten (in begin misschien ietsjes meer) om familie-SCRUM toe te passen
-10 weken lang een half uurtje van je tijd om de online begeleiding te lezen en je acties uit te voeren.
-40 euro (vrijgesteld van BTW)

Familie-SCRUM met live begeleiding

-5 keer 1 uur van je tijd om het goed onder de knie te krijgen. Je krijgt dan live begeleiding.
-1O minuten per week en eenmaal per 5 weken, 30 minuten (in begin misschien ietsjes meer)
-385 euro (vrijgesteld van BTW) eenmalig
-indien je meer dan 15 kilometer van mijn huisadres woont: kilometervergoeding van 0,19cent/kilometer (of we spreken elkaar via Zoom)

Familie-SCRUM met live begeleiding + coaching

-5 keer 1 uur van je tijd om het goed onder de knie te krijgen. Je krijgt dan live begeleiding.
-1O minuten per week en eenmaal per 5 weken, 30 minuten (in begin misschien ietsjes meer)
-5 keer 1 uur voor persoonlijke coaching. Dit zijn 1 op 1 of 1 op 2 sessies die voor alle gezinsleden kunnen worden ingezet.
-720 euro (vrijgesteld van BTW) eenmalig
-indien je meer dan 15 kilometer van mijn huisadres woont: kilometervergoeding van 0,19cent/kilometer (of we spreken elkaar via Zoom)

Ben jij ook er aan toe om nu echt in actie te komen. Maak dan nu een afspraak dat zit ik binnen een paar weken bij jou aan tafel.

Ervaringen van anderen:

Ik ben er echt mee geholpen. Het systeem maar vooral ook de tips die specifiek bij onze situatie passen. De berichtjes tussendoor om te vragen hoe het gaat. Het was een duidelijke uitleg op maat gemaakt’– Susanne

‘Ik kende SCRUM vanuit mijn werk in de software. Dat triggerde me. Ik vind het gaaf om het nu ook thuis toe te passen om vooruitgang te zien, inzicht te hebben en gewoon een goede planning. Maar ik ben vooral blij met dat er meer betrokkenheid is thuis’ – Peter

Veel gestelde vragen:

familie-scrum: post-it's met kleine acties.
Kleine acties zijn makkelijker uit te voeren.

-Ik heb geen partner. Kan het voor mij ook werken?
Ja, familie-SCRUM kan in elke situatie worden ingezet. 1 ouder-gezinnen, samengestelde gezinnen, het maakt niet uit. Het kan zelfs als je helemaal alleen woont. De principes van familie-SCRUM werken voor iedereen.

Mijn kinderen zijn 2 en 6 kan ik dan starten?
Ja, je kunt starten. Kinderen kunnen van elke leeftijd zijn. Hoe ouder de kinderen des te groter hun bijdrage. Vanaf 10 jaar gaan ze steeds meer een bijdrage leveren in de acties. Vanaf 5 kunnen ze al wel meedenken aan de bucketlist.


-Kan het ook digitaal?
Ja, er zijn voldoende digitale planningssystemen die familie-SCRUM ondersteunen. Bijvoorbeeld Trello. Maar uit ervaring blijkt dat de meeste mensen het fijn vinden om het juist ergens in huis te hebben hangen omdat het dan voor iedereen toegankelijk is.


-Zijn de kosten terugkerend?
Nee, de kosten van begeleiding zijn eenmalig. Je kunt een half jaar lang vragen stellen. En daarna heb je het echt onder de knie. Je moet wel zelf je post-it’s bijkopen:)


-Ik woon niet bij je in de buurt, kom je ook naar mij?
Ik hanteer vanaf 15km rondom mijn woonadres geen reiskosten. Daarna breng ik reiskosten in rekening. Binnen normale reistijden kom ik naar je toe.
Daarnaast is het mogelijk om samen te kijken of we een zoom-meeting doen.

Heb je nog een vraag die hier niet bij staat? Bel me of mail me gerust even.

Als je helemaal tot hier hebt gelezen dan weet ik zeker dat je het triggert. Dus twijfel niet meer en druk op onderstaande knop. Dan ben je over een tijdje net zo enthousiast als ik.

Wel enthousiast maar nog niet overtuigd. Start met het lezen van ‘familie-SCRUM, het boek’. Dit kan in de vorm van e-book of een gewoon boek.