Familie-SCRUM: dé planningstool voor thuis

Wil jij het ook graag goed doen? Een goede moeder zijn voor je kinderen en op je werk je vol geven. En dan ook nog denken aan je vrienden en familie.
Ben je ook perfectionistisch en doe jij het liefste alles zelf? Maar kom je gewoon tijd te kort in de week.
Vind jij alles leuk en wil je vooral geen nee-zeggen. En doe je dan onbewust ook wel eens dingen voor anderen terwijl ze dat goed zelf kunnen.
Vind je het lastig om focus te houden. En dwaal jij door je dag en week heen. En laat je je een beetje leven bij de waan van de dag.

Patricia is er klaar voor!

Dan lees je het goede bericht! Want dan gaat familie-SCRUM je echt helpen.

Hoe zou het voor je zijn als je wel focus voelt? Dat je dingen doet waar je blij van wordt en zelf voor gekozen hebt. Dat je stapje voor stapje je doel bereikt. Dat je dingen nu echt voor elkaar krijgt. Dat je een goede verbinding voelt met je gezin. Dat je tijd hebt voor je werk. Maar vooral dat je toekomt aan jezelf. Dat je innerlijke rust ervaart. En niet meer het gevoel dat je iets of iemand te kort doet.

Familie-SCRUM is een eenvoudige en flexibele planningstool die je met je hele gezin gaat gebruiken. Dit zorgt voor focus en dat je echt de dingen gaat doen die jij belangrijk vindt. En dat geeft een lekker gevoel. Het is gebaseerd op de SCRUM planningstool die al jaren succesvol wordt ingezet in het bedrijfsleven. En nu dus ook bij jou thuis.

De basis van het succes ligt in een aantal principes.

  • Uit je hoofd op papier
  • Belangrijke dingen eerst
  • Moet het nu en wie kan het oppakken?
  • Plannen geeft duidelijkheid
  • Grote projecten verdelen in kleine stapjes
  • Een betere communicatie is een betere relatie
  • Successen vieren geeft energie

In de vijfdelige live workshop familie-SCRUM gaan we er voor zorgen dat de planningstool bij jouw en je gezin werkt. Ik kom bij jouw thuis voor een live uitleg. Ga je in detail vertellen wat het inhoud en we gaan meteen actief aan de slag met de eerste stappen. Na vijf sessies kan jij hier zelfstandig mee verder en heb je een tool waar je je leven lang plezier van hebt.

Wat gaan we doen?

-Je gaat een back-log (lijst) maken met allen dingen die je in je hoofd hebt, wat je moet en wil doen. Dit geldt zowel voor jou, als je partner, als je oudere kinderen.
-Je gaat een bucket-list opstellen, zodat jullie successen kunnen vieren. Iedereen in huis doet natuurlijk mee.
-Je gaat een plek inrichten voor jullie eigen SCRUM-bord. Dit kan op digitaal of fysiek.
-Je gaat oefenen met het maken van een goede (sprint)planning en weekvergadering.

Alles stapje voor stapje, met goede begeleiding. Maar aangezien het concept heel duidelijk en simpel is kun je er meteen al mee aan de slag.

post it's
kleine acties, voor groot resultaat

Aan het einde van de workshop heb jij:
-een goed lopende planningstool waar al je gezinsleden profijt van hebben
-kennis en inzicht in je eigen kwaliteiten en die van je gezinsleden
-een betere communicatie en verbinding met je gezinsleden
-een gevoel van rust omdat je toekomt aan de dingen die jij/jullie belangrijk vinden
-energie omdat je eindelijk de dingen klaar krijgt die je tot nu toe in je hoofd had

Dit wil ik ook! Ik wil eindelijk rust gaan voelen in mijn hoofd en energie om in actie te komen. Ik schrijf me meteen in.

Jouw investering:

-5 keer 1 uur van je tijd om het goed onder de knie te krijgen. Je krijgt dan live begeleiding.
-1O minuten per week en eenmaal per 5 weken, 30 minuten (in begin misschien ietsjes meer)
-385 euro (vrijgesteld van BTW) eenmalig

Ben jij ook er aan toe om nu echt in actie te komen. Maak dan nu een afspraak dat zit ik binnen een paar weken bij jou aan tafel.

Ervaringen van anderen:

Ik ben er echt mee geholpen. Het systeem maar vooral ook de tips die specifiek bij onze situatie passen. De berichtjes tussendoor om te vragen hoe het gaat. Het was een duidelijke uitleg op maat gemaakt’– Susanne

‘Ik kende SCRUM vanuit mijn werk in de software. Dat triggerde me. Ik vind het gaaf om het nu ook thuis toe te passen om vooruitgang te zien, inzicht te hebben en gewoon een goede planning. Maar ik ben vooral blij met dat er meer betrokkenheid is thuis’ – Peter

Veel gestelde vragen:

familie-scrum: post-it's met kleine acties.
Kleine acties zijn makkelijker uit te voeren.

-Mijn kinderen zijn 2 en 6 kan ik dan starten?
Ja, je kunt starten. Kinderen kunnen van elke leeftijd zijn. Hoe ouder de kinderen des te groter hun bijdrage. Vanaf 10 jaar gaan ze steeds meer een bijdrage leveren in de acties. Vanaf 5 kunnen ze al wel meedenken aan de bucketlist.
-Kan het ook digitaal?
Ja, er zijn voldoende digitale planningssystemen die familie-SCRUM ondersteunen. Bijvoorbeeld Trello. Maar uit ervaring blijkt dat de meeste mensen het fijn vinden om het juist ergens in huis te hebben hangen omdat het dan voor iedereen toegankelijk is.
-Zijn de kosten terugkerend?
Nee, de kosten van begeleiding zijn eenmalig. Je kunt een half jaar lang vragen stellen. En daarna heb je het echt onder de knie. Je moet wel zelf je post-it’s bijkopen:)

-Ik woon niet bij je in de buurt, kom je ook naar mij?
Ik hanteer vanaf 15km rondom mijn woonadres geen reiskosten. Daarna breng ik reiskosten in rekening. Binnen normale reistijden kom ik naar je toe.
Daarnaast is het mogelijk om samen te kijken of we een zoom-meeting doen.

-Ik zie het concept wel zitten, maar wil geen live begeleiding?
Ik geloof echt dat live begeleiding een grote meerwaarde heeft. Maar er is ook een mogelijkheid om het zelfstandig te doen. Lees meer over online familie-SCRUM

Heb je nog een vraag die hier niet bij staat? Bel me of mail me gerust even.

Als je helemaal tot hier hebt gelezen dan weet ik zeker dat je het triggert. Dus twijfel niet meer en druk op onderstaande knop. Dan ben je over een tijdje net zo enthousiast als ik.