Persoonlijk coach: Patricia van Turnhout

Mijn werk als coach

In mijn werk als persoonlijk coach begeleid ik hooggevoelige personen naar een rustiger leven. Vaak komen mensen bij mij omdat ze overbelast zijn. Samen gaan we aan de slag om de spanning te verminderen. Ik maak gebruik van gesprekken, meditaties en oefeningen. In alles staat de cliënt altijd centraal en zoeken we samen naar een vorm die bij jou past. Dat afstemmen is mijn tweede natuur. Mijn doel is om je te laten ervaren dat je zelf grip op je leven hebt en te zorgen dat je van die gedachten in beweging komt.

Daarnaast werk ik met gezinnen met mijn zelfontwikkelde planningstool, familie_SCRUM. De planningstool voor thuis die je gebruikt zodat je zeker weet dat je bezig bent met de dingen die jij belangrijk vindt. Ik ga naar gezinnen toe en krijg hier zoveel energie van. Het is keer op keer mooi om te zien hoe iedereen in het gezin (dus ook de kinderen) een bijdrage kan leveren aan een fijn, goed lopend gezin.

Er is meer dan werk

Ik mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin. Mijn gezin bestaat naast mij uit mijn lieve man en onze 2 kinds. De jongens zijn 7 en 10 jaar. Leuk om te zien hoe hun ontwikkeling gaat. Ik deel er vaak iets over in mijn blogs.

Taart maken of eten: ik ben er dol op!

Ik ben dol op lezen. Van romans tot literatuur. En vaak ook dingen waar ik iets van kan leren. Ik ontwikkel me graag en de rust van het lezen vind ik heerlijk. Sluit mij maar op in een bibliotheek!

Daarnaast vind ik het ook heerlijk om in de keuken te staan. Nieuwe recepten proberen. Lekker bakken met de kinderen. En natuurlijk daarna opeten met zijn allen. Het is extra gezellig als vrienden aanschuiven in de keuken.

Verder vind ik een Escape-room doen zijn tijd erg leuk. Ik houd van puzzelen en dingen uitzoeken.

Mijn eigenschappen

Patricia van Turnhout - van den Brule personal coach life coach sensitief hooggevoelig helder luisteren

Van nature ben ik rustig en helder. Ik omring me graag met liefdevolle mensen en heb behoefte aan diepere contacten. Ik word blij van een goed gesprek, pittige discussie of een mooi boek. Ik werk met aandacht en toewijding, ik vind zorgvuldigheid en verbinding erg belangrijk. Anderen omschrijven mij als een doorzetter en doelgericht.

Ik ben hooggevoelig, het heeft even geduurd voordat ik dit als een kwaliteit kon zien in plaats van een last. Het blijft een uitdaging om te zoeken naar een goede balans tussen prikkels en rust, maar dat lukt me steeds beter. Het is mooi dat ik in mijn coachwerk mijn hooggevoeligheid kan gebruiken als kracht.

Hoe het begon

Op werkgebied heb ik veel gedaan en gezien. Ik ben begonnen als apothekersassistente en heb daarna gewerkt als (project)manager bij verschillende bedrijven. Ik heb bij zowel grote als kleine bedrijven gewerkt, voornamelijk in de zorg. Ik heb veel bedrijfsculturen en werkwijze gezien en dat heeft me enorm verrijkt.

En toen: persoonlijk coach

Een aantal jaar geleden kreeg een goede vriend van me een hartaanval (bam ineens gezonde man), op dat moment realiseerde ik me dat het leven zo voorbij kan zijn en ben ik gaan nadenken over wat ik nu echt wil. Nogal rigoureus gooide ik het roer om en zette een punt achter mijn managementcarrière. Ik pakte mijn oude beroep als apothekersassistente weer op en ging weer naar school om mijn droom achterna te gaan: persoonlijk coach worden. Al tijdens mijn management-opleiding wist ik dat ik me hier verder in wilde ontwikkelen, maar het kwam er niet van. Het is heerlijk om nu bezig te zijn met hetgeen wat ik echt het leukst vind om te doen en waar ik veel energie van krijg: mensen helpen in hun ontwikkeling.

Mijn kwaliteiten

Mijn kwaliteiten liggen in het aanvoelen van anderen, het teruggeven wat ik zie en het helder samenvatten. Dit is de kern die ik gebruik met coachen, aangekleed met verschillende werkvormen. Ik spiegel je gedachten, gevoelens en emoties. Ik help je aan inzichten en ik begeleid je in het maken van een plan voor je volgende stap(pen).

Meer van mijn weten. Volg me op de socials!