HSP-blog:Linkje

Een aantal jaar geleden werkte in voor een instellingsapotheek. We werkte voor verschillende instellingen. Veel verzorgings- en verpleegtehuizen. Maar ook voor de gehandicaptenzorg. En we hadden ook een paar bijzondere instelling. Onder andere een psychiatrische instelling met mensen die een delict hadden gepleegd. Uit de gevangenis, maar nog niet klaar voor de maatschappij.

Mijn taak was o.a. contacten op al deze locaties onderhouden. En zo was ik regelmatig te vinden op deze locaties. Op een dag werd ik uitgenodigd om naar de instelling te komen met ex-gedetineerde. Ik was natuurlijk wel benieuwd, en ja, ik vond het ook een beetje spannend.

een hsp-blog. Over mijn leven en een mooie les.
Isolatie is alleen

Ik werd ontvangen door een zeer bevlogen teamleider. Ik vond het bijzonder om te zien hoe het vol liefde kon vertellen over zijn vak. Terwijl ik de cijfers hoorde van terugval en me dat deed schrikken, was hij tevreden met iedereen die niet terugviel. De sfeer in het gebouw was top, en dat lag zeker aan zijn uitstraling.

Bij de rondleiding liet hij mij de isolatiecel zien. Vol trost vertelde hij dat deze al 7 jaar niet meer in gebruik was geweest. Dat hadden zijn team en hij voor elkaar. Ik had nog nooit zo’n cel gezien, de films waar ze in voorbij komen zap ik, met mijn hoogsensitieve brein, altijd door. En daar stond ik dan. En om het me echt te laten ervaren liet hij me er even alleen in. Ik zal het niet snel vergeten.

Deze week was ik weer even in isolatie. Dit keer op een gezellig kamer met een groen bladeren motief. En een computer en telefoon die me heel veel contact met de buitenwereld gaven. En toch voelde ik de link.

De link van er niet bij horen. Dat is een van de trauma’s die vaak naar boven komt. Het gevoel buitengesloten te worden. Vaak ontstaat dit in de kindertijd: erbij horen is heel belangrijk.

Als volwassenen blijft zo’n overtuiging vaak in je systeem zitten. Dat is niet erg. Als je maar ziet wat er gebeurd. Dat kun je er daarna ook naar handelen. En dan zien wat er gebeurt, dat is wat reflectie met je doet. Begrijpen en anders gaan handelen. Want dat is volwassen gedrag en dat voelt zoveel beter dan de overtuiging.

Ik ben ervan overtuigd dat jij dat kan. En anders doen we het samen.

Meer blogs lezen, meld je aan via onderstaande button in de banner. Dan krijg je er elke week 1 in je email box.

De praktijkdag voor coaches krijgt een nieuwe locatie

De praktijkdag voor coaches was zo’n succes de afgelopen keren dat een vervolg niet kan uitblijven. Het mag groeien. En daar ben ik dankbaar voor.

Aangezien ik de groepsgrootte niet te groot wil maken om een goede verbinding en sfeer te voelen in de groep wil ik het aantal momenten uitbreiden. En niet steeds om dezelfde plek. Mijn experiment begint in mijn eigen stad Eindhoven.

Ik heb, dankzij goede hulp, een hele mooi en bijzondere locatie mogen huren bij Flexizone in Eindhoven.

Ben jij erbij? zaterdag 14 mei 2022 is het zover. Meer informatie over de praktijkdag lees je op de volgende pagina.

Workshop familie-SCRUM bij bibliotheek Eindhoven

Yes, ik mag een live workshop familie-SCRUM gaan doen bij bibliotheek Eindhoven. De workshop is op donderdag 21 april van 14.00-15.30u.

In deze interactieve workshop gaan we aan slag met planning. We gaan inzoomen op wat voor een topsport jouw brein de hele dag levert. Elke keer komen er gedachten en ‘thinks to do’ in je hoofd. En vaak op tijden dat je er niets meer kunt, als je even rust neemt….

In een druk leven is het handig als je kan leunen om een effectief planningssysteem voor thuis: familie-SCRUM. En daar ga ik je meer over vertellen. Maar eigenlijk nog belangrijker, ik ga het je laten ervaren.

Things to do

In de workshop gaan we:

  • een lijst maken waarin je je ‘thinks to do’ gaat noteren en ga je voelen wat dat met je doet.
  • ik ga je vertellen welke vier soorten taken er zijn, hoe je het verschil kan zien en vooral hoe je meer kan doen van de categorie waar je nu eenmaal gelukkiger van wordt.
  • gaan we taken behapbaar en uitvoerbaar maken.
  • leg ik uit hoe familie-SCRUM je daarbij kan helpen en dan vooral op welke principes het is gebaseerd.

Ben je er ook bij? Geef je op via onderstaande button