Coachtraject ‘Verandering’

Ik heb voor het beeldmerk voor een boom gekozen. De reden is als volgt: een boom maakt elk jaar grote veranderingen door, maar heeft alle vertrouwen en blijft stevig staan. Net als bij een mens kost het de boom veel energie om te veranderen.

Verder zien we van een boom natuurlijk de stam en takken, maar onder de grond heeft de boom een belangrijk onderdeel: de wortels. Een boom zal zijn wortels verder ontwikkelen als hij behoefte heeft aan voeding.

Wat ik met jou wil bereiken: vertrouwen hebben in je wortels, zodat je stevig staat. Goede ‘voeding’ zodat je goed voor jezelf kunt zorgen. Kijken naar je takken; soms moet je snoeien om andere takken de ruimte te geven om te kunnen groeien. Soms moet je nieuwe paden vinden voor je wortels. Bloeien en groeien als het tijd is, en de rust vinden om dit niet te forceren. De natuur heeft zijn eigen ritme.

Sta jij op het punt een verandering door te maken (nieuwe baan, nieuwe relatie, scheiding, verhuizing, starten van nieuwe onderneming etc.) en wil je deze periode met aandacht en vertrouwen ingaan? Ik wil je hierbij graag coachen. Hieronder staat het traject beschreven:

Sessie 1: Kennismaking

We starten met een kennismaking. Wat wil je van mij weten en wie ben jij? Welke verandering ga jij doormaken. Wat zijn je verwachtingen en wat heb je nodig?

Sessie 2: Wortels

We gaan aan de slag met een ontspanningsoefening. Verder kijken we naar je normen/waarden en overtuigingen. In welke grond sta jij? Hoe kun jij je wortels gebruiken om tijdens een verandering te blijven staan. Wat voelt goed en wat schuurt er? Welke wortel moet groeien zodat jij steviger kan staan?

Sessie 3: Stam

We gaan het hebben over zorgen voor jezelf. Welke ‘voeding’ heb je nodig of te wel waar wordt je blij van? Wat zijn jouw behoeften en belangen. Welke emoties horen hierbij? Hoe kun jij goed voor jezelf zorgen tijdens deze grote verandering.

Sessie 4: Takken

Wat voor takken zitten er aan jouw boom? Is het nodig om wat dingen anders in te richten in je leven. Als je dingen loslaat, komt er ruimte voor andere dingen. We hebben het over keuzes maken en nieuwe mogelijkheden.

Sessie 5: Bladeren en bloemen

In deze sessie hebben we het over vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, maar ook vertrouwen in anderen. We hebben het over acceptatie en berusting. Wat heb jij nodig zodat jouw boom kan gaan bloeien. En welke bomen staan er om je heen?

Meer informatie: neem contact met me op.