Coachweekend: hoe verder met je depressie?

‘Ik denk dat we het traject kunnen stoppen’, de psycholoog tegenover me spreekt het met meer vertrouwen uit, dan ik het voel. Ja, de vragenlijsten die we net besproken hebben laten het zien. Ja, ik voel me stukken beter dan ik begon. Ja, ik heb mijn leven wel weer op de rit.

Maar ik twijfel of ik sterk genoeg ben. Of ik het wel alleen kan.. De angst dat het terugkomt is groot. En hoe ziet de rest van mijn leven er nu uit. Welke opties zijn er om verder te gaan?

Met dit gevoel zat ik een aantal jaar geleden. Nu ziet mijn leven er gelukkig een stuk beter uit. Maar wat zou ik blij zijn geweest met wat meer nazorg. En dat is de reden dat ik aan de slag ben gegaan met opleidingen om dit te kunnen geven.

Samen met buiten coach Koen Schapendonk gaan we je een weekend meenemen om je beter inzicht in jezelf te geven.

Koen en Patricia

We gaan aan de slag met:

Mooie natuur in de Belgische Ardennen

-Wat heeft het gedaan met me dat ik een label kreeg? Burn-out/depressie etc
-Verwerking wat er gebeurt is. Door je verhaal te delen voelt het minder zwaar. Herkenning bij anderen helpt je ook.
-We onderzoeken je angst dat het terugkomt. Wat zijn de signalen waarop jij kunt letten en vooral wat kun je doen?
-We kijken naar de toekomst. Hoe integreer je de depressie in je leven, maar laat je je niet tegenhouden.

Een weekend vol afstemming op jezelf. We gaan actief aan de slag in de natuur, met een mooie wandeling. We hebben momenten met de groep. Maar ook momenten voor jezelf. Een fijne mix zodat jij leert en tot rust komt.

‘De inzichten zorgden voor begrip. De angst is er nog steeds, maar ik durf het nu aan te kijken en het is veel minder zwaar. Het blijft onderdeel van mijn leven, maar het is nu kleiner’

reactie van een coachee

Wanneer is het weekend gepland?

Hoe voelt de weg omhoog?

Het weekend is gepland van vrijdag 8 oktober tm zondag 10 oktober 2021 in de Ardennen. We verblijven in een huis in Bouilon, België.

Wij doen er alles aan om een veilige omgeving voor je te creëren, maar we begrijpen dat het best spannend kan zijn. Neem gerust iemand mee zodat jij je comfortabel voelt.

Wanneer ga ik mee?

-Als je je leven weer aardig op de rit hebt maar er je er nog wel steeds mee bezig bent.
-Als je graag meer inzicht hebt wat er met je gebeurd en waar jij invloed hebt
-Als je een weekend lekker met jezelf bezig wilt zijn
-Je het gevoel hebt dat er meer is als alleen therapie.

Past dit bij jou? Geef je nu op. We gaan met een kleine groep, dus er zijn beperkt aantal plaatsen.

Don’t wait for good things to happen. Get out there and make it happen.

Kosten

We kunnen het weekend aanbieden, inclusief overnachtingen, eten en drinken en coaching voor 450 euro per persoon.

Wat levert het je op?

Samen met Koen en Patricia onderzoek je je gedachten, emoties, angsten. Maar gaan daarnaast vooral aan de slag met wat jij nodig hebt om een volgende stap te zetten. Wat brengt jou in beweging? Je gaat naar huis met beter inzicht in jezelf. Je weet beter wat je valkuilen zijn. Je voelt perspectief en focus over jouw toekomst. En niet in de laatste plaats meer rust in je hoofd.

Wat is de reden om niet mee te gaan?

-Als je in een zware depressie zit
-Als je fysiek niet in staat bent om aan een wandeling van 6 km mee te doen
-Als je een hekel hebt aan bomen

Programma

Welke stap ga jij zetten?

Vrijdag kom je op eigen vervoer naar de Ardennen. Je hebt rustig de tijd om je voor te stellen aan de groep en je te instaleren op je kamer. Na het eten gaan we aan de slag om elkaar te leren kennen.

Zaterdag na het ontbijt gaan we aan de slag met een actieve wandeling. Tijdens de wandeling, die het proces van de depressie visueel maakt, staan we bewust stil bij verschillende fases van het proces. We stemmen af wat dit met je doet. En hebben mooie oefeningen om verschil te laten voelen. We stoppen onderweg voor een picknick, we zijn de hele dag in de natuur.

Eind van de middag zijn we weer in ons huis en hebben we tijd voor ons zelf. In de avond verzamelen we ons rondom het kampvuur. We doen dan een mooie afsluitende oefening van een intensieve dag. Je bepaalt zelf of je nog even lekker blijft zitten voor een goed gesprek of liever even alleen bent.

Zondag hebben we na het ontbijt een gezamenlijke afsluiting. Daarna vertrek je op jouw tijd weer naar huis.

Wat is inbegrepen:

Er is tijd voor je eigen proces

-2x overnachting in een authentiek huis in de Bouilon, in de Belgische Ardennen
-2x avond maaltijd
-2x ontbijt
-1x lunch voor onderweg
-groepsactiviteiten
-persoonlijke coaching

Wie zijn wij:


Ik ben Koen schapendonk, 41 jaar en woon samen met mijn vriendin en 2 kinderen in Udenhout.Ik houd van motor rijden, mountainbiken, wandelen, vissen of een boek lezen
Op het moment werk ik als hovenier en als gedeeltelijk buiten coach.
Nadat ik zelf tegen een aantal dingen aanliep in het leven en merkte dat er in de reguliere zorg hier niet altijd een oplossing voor was. Ben ik zelf op zoek gegaan.Zo heb ik een paar jaar aan mijn persoonlijke ontwikkeling gewerkt en diverse cursussen en
workshops gevolgd. Daarna heb ik besloten om zelf de opleiding tot coach te volgen omdat de manier van werken als coach me erg aansprak. Geen adviezen, maar op zoek naar het antwoord in jezelf…….
Als kind was ik al buiten te vinden, dus de combinatie van buiten coachen was voor mij snel duidelijk.Ook heb ik door mijn huidige baan al erg veel kennis opgedaan van de natuur, die ik kan gebruiken tijdens het coachen.
Ik gebruik de natuur als spiegel en ik heb diversen tools om in te zetten tijdens het coachen.
Zoals een methodiek, of systemisch werk.
Ik loop graag een keer met je mee. Want je hoeft niet alles alleen te doen.Hopelijk tot snel!


Patricia en Koen

Ik ben Patricia van Turnhout en woon en werk in Eindhoven. Ik werk al een aantal jaar als coach en werk met volwassenen die het even lastig hebben in hun leven. Ik werk daarbij met gesprek, maar ook op gevoel. Niet alleen ons hoofd gebruiken kan enorme rust geven. Mijn specialisatie is hooggevoelige personen. Naast personal coaching, begeleid ik ook gezinnen met meer structuur en planning in hun gezin.

In mijn vrije tijd ben ik graag bij mijn gezin. Ik ben dol op bakken van taarten met mijn kinderen. Maar ook lezen vind ik geweldig. Een nieuw goed boek en ik kan we helemaal afsluiten. Ik ben ook graag met anderen hoor. Vrienden uitnodigen en lekker de hele middag in de keuken is ook een topdag. Verder ben ik dol op weetjes en chocolade.

Heb je interesse en wil je ons beter leren kennen? Of uitzoeken of het bij je past. Vul je gegevens in voor een gratis intake of proefwandeling.

Covid

We houden tijdens het weekend aan de dan geldende maatregelen m.b.t. COVID.

Mochten de maatregelen in oktober zo zijn dat we niet kunnen vertrekken, dan betekend dit dat je je geld terug krijgt.

Aanbod

Speciaal omdat je helemaal tot hier hebt gelezen hebben we een aanbod. Tijdelijk dus wacht niet te lang met reageren. We geven je 100 euro korting. Dus voor 350 euro ga jij mee. Vul bij opmerking de volgende code in: XZF100@

We zien elkaar in oktober!