Tips voor aanpassingen in structuur

Wat kun je zelf doen?

Wil jij graag wat veranderen in je structuur van je week? Een paar tips hieronder:

-Plan ook tijd in voor nietsdoen. Lekker tot rust komen en doen waar je op dat moment zin in hebt. Gewoon laten ontstaan in het moment en niet doen wat nodig is. Om je ‘vrije kind’ de ruimte te geven, moet het ook tijd krijgen. Je voelt je hierna echt veel lekkerder om je ’taken’ weer met energie te doen.

wat urgent is, is zelden belangrijk
Even niets doen is zelden urgent.

-doe elke dag iets fysieks, iets met je hoofd, iets wat je leuk vind en iets met een ander. Daarmee prikkel je alle gebieden van je hoofd en krijg je een optimaal gevoel bij je dag.

-Denk niet te groot. Kleine dingen geven vaak veel meer voldoening. Een uurtje niets doen of een half uurtje huishouden maken echt het verschil. En zelf 3 minuten mindful een oefening doen, verandert je leven. En niet alles hoeft tegelijk.

-Het duurt even. Iets veranderen kost tijd, en waarschijnlijk zakt de moed eerder weg dan dat er iets verandert is. Het helpt om het te delen met anderen. Reminders in je huis op te hangen. En afspraken toe te voegen aan je agenda. Word je er met regelmaat aan herinnert. En je kent me hè? Graag op een liefdevolle manier.

Het hoeft niet alleen

Mocht je echt merken dat je hier vaak tegenaan loop is hulp een goede optie. Vaak is de oorzaak dat je structuur niet goed is afgestemd met wat jij wilt en belangrijk vind. Dan lekt er energie weg. Misschien ben je bewust wat er niet lekker is en heb je bijvoorbeeld een baan of relatie die niet bij je passen. Maar soms heb je het ook echt niet in de gaten. Het helpt dan om de oorzaak te onderzoeken en er mee aan de slag te gaan. 

Een goed gesprek kan helpen maar ook een planningstool kan helpen. Ik kan samen met je kijken wat je nodig hebt. Dan kan gewoon in een paar gesprekken en daarna kun je kijken of je verder alleen de stappen zet of toch samen.

Structuur en balans

Structuur is dus eigenlijk een goed raamwerk in je week, waarin de dingen zitten die jij belangrijk vind en waar jij graag je tijd aan wilt geven. Daarnaast is er voldoende ruimte voor spontaniteit. Leuke dingen doen met anderen of juist filmpje op en gaan.

Ben jij in balans met je structuur?