Persoonlijke ondersteuning: voor leidinggevenden

Ben jij manager bij een bedrijf en krijg je je vacature niet opgevuld? Heb je mensen met potentie maar zijn ze nog niet klaar voor een volgende stap, terwijl daar nu wel ruimte voor is? Reageren er alleen mensen op je vacature die nog net even moeten groeien voordat ze goed zelfstandig kunnen functioneren binnen jouw bedrijf?

Ik kan je helpen. Door werknemers persoonlijk te begeleiden met hun volgende stap. Ik begeleid werknemers in hun eerste periode in hun nieuwe functie. Dit begint intensief met 1 gesprek per week en dit bouwen we, naarmate de werknemer groeit in zijn functie, op een natuurlijke wijze af.

zakelijke coaching ondersteuning personeel verandering ziekteverzuim verlagen
Onafhankelijke begeleiding kan helpen met de volgende stap.

Ik start altijd met een intake zowel met jou, de leidinggevende, als de werknemer. Ik wil graag jouw visie weten en je verwachtingen helder krijgen. Maar ook de missie en passies van het bedrijf. Wat vinden jullie belangrijk? Met deze basis in handen ga ik in gesprek met de werknemer. Van de werknemer wil ik weten of hij/zij openstaat voor personal coaching en welke doelen hij/zij voor ogen heeft.

De coaching bestaat vaak uit gesprekken, maar kan ook een andere werkvorm zijn. De werknemer deelt wat hem/haar makkelijk afgaat, maar ook wat diegene lastig vind. Ik zal spiegelen, onderzoeken en samen maken we een plan voor ontwikkeling.

Ik vind het belangrijk om op zoek te gaan naar iemands eigen kleur. Je functie invullen zoals je voorganger deed is je natuurlijke reactie, maar niet altijd de goede. Wie ben jij en hoe kan jij je kwaliteiten en krachten inzetten? Ik weet zeker als je dat gevonden hebt je een gelukkiger mens bent en een betere werknemer.

De coaching gaat veel verder dan een cursus. Een cursus is vaak alleen gericht op het verwerven van kennis, en wordt voor een hele groep gegeven. Ik werk 1 op 1, luister wat je nodig hebt, geef feedback en maak samen met jou een persoonlijk en uniek ontwikkelplan. Ik wil van de leidinggevende de kaders weten, maar ga aan de slag met de werknemer.

De werknemer laat zeker een groei zien, dit kan zowel in bewustwording, acceptatie of onderzoek van zijn/haar weerstand zitten. Dat dit leidt tot een verandering in gedrag is zeker.

Interesse? Ik kom graag langs voor een vrijblijvend gesprek.